Çörek Otlu Halka Kurabiye

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Çörek Otlu Halka Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 g tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Çörek Otlu Halka Kurabiye Nasıl Yapılır?
Tereyağı, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, çörek otu, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edin ve yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın ve yuvarlayarak eşit uzunlukta rulolar yapın. İki ruloyu birbirine dolayarak simit şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?