ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇÖREK OTLU HALKA KURABİYE

Çörek Otlu Halka Kurabiye

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çörek Otlu Halka Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Çörek Otlu Halka Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, çörek otu, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edin ve yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın ve yuvarlayarak eşit uzunlukta rulolar yapın. İki ruloyu birbirine dolayarak simit şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!