Çörek Otlu Halka Kurabiye

Çörek Otlu Halka Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çörek Otlu Halka Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
Çörek Otlu Halka Kurabiye

Nasıl Yapılır

Tereyağı, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, çörek otu, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edin ve yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın ve yuvarlayarak eşit uzunlukta rulolar yapın. İki ruloyu birbirine dolayarak simit şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo