ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ CEVİZLİ KAVALA KURABİYESİ

> CEVİZLİ KAVALA KURABİYESİ
Cevizli Kavala kurabiyesi
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Kavala kurabiyesi tarifi için malzemeler
  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi (Bıçakla kıyılmış)

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
Cevizli Kavala kurabiyesi Nasıl Yapılır

  • Unu derin bir tavada kısık ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Ayrı bir tavada ceviz içlerini de kısık ateşte kavurup soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Bir karıştırma kabında oda ısısında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Krem haline gelene kadar karıştırın. Kavrulmuş unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurun. En son kavrulmuş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun.
  • Hamuru merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıp yardımı ile yarım ay şekinde keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından alın. İlk sıcaklığı geçince pudra şekerini üzerlerine bolca serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.