ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ANASONLU GİRİT KURABİYESİ

Anasonlu Girit Kurabiyesi

Anasonlu Girit kurabiyesi

Girit mutfağında çok sevilen bu kurabiye, hiç şeker kullanılmadan hazırlanıyor. İsteğe göre 2 kaşık şeker eklense bile, genellikle buna gerek duyulmuyor. Kuş üzümü, tarçın ve anason ile zenginleştirilen Girit kurabiyesini, çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabilirsiniz.

Hurmalı Fas kurabiyesi ve kallavi kurabiyesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anasonlu Girit Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5-4 su bardağı (350-400 g) buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı (100 ml) süt
  • 2 adet yumurta sarısı ve 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı (200 ml) zeytinyağı
  • 1 su bardağı (175 g) toz şeker
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı ceviz içi (İnce dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı anason 

Anasonlu Girit Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozunu eleyerek bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine kalan hamur malzemesini ekleyip yoğurun.
  • Elde ettiğiniz kurabiye hamurundan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayın.
  • Hamuru önce yumurta beyazına, sonra ceviz içine batırıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Kurabiye hamurlarının üzerine anason serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!