Anasonlu Girit Kurabiyesi

Girit mutfağında çok sevilen bu kurabiye, hiç şeker kullanılmadan hazırlanıyor. İsteğe göre 2 kaşık şeker eklense bile, genellikle buna gerek duyulmuyor. Kuş üzümü, tarçın ve anason ile zenginleştirilen Girit kurabiyesini, çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabilirsiniz.
Hurmalı Fas kurabiyesi ve kallavi kurabiyesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Anasonlu Girit Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler
- 3.5-4 su bardağı (350-400 g) buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı (100 ml) süt
- 2 adet yumurta sarısı ve 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı (200 ml) zeytinyağı
- 1 su bardağı (175 g) toz şeker
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı ceviz içi (İnce dövülmüş)
- 1 yemek kaşığı anason
Anasonlu Girit Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozunu eleyerek bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine kalan hamur malzemesini ekleyip yoğurun.
- Elde ettiğiniz kurabiye hamurundan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayın.
- Hamuru önce yumurta beyazına, sonra ceviz içine batırıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Kurabiye hamurlarının üzerine anason serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR