ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KALLAVİ KURABİYESİ

Kallavi Kurabiyesi

Kallavi Kurabiyesi

Edirne mutfağıyla özdeşleşen kallavi kurabiyesi, antep fıstığı ve safranın birleşiminden oluşur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kallavi kurabiyesinin içinde toz şeker kullanılmaz. Bunun yerine tatlandırmak için karaçalı balı tercih edilmektedir. Bazı yörelerde fıstıksız versiyonları da yapılır. Malzemeler hazırsa, Trakya mutfağından nefis kallavi kurabiyesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak çatlak ev kurabiyesi ve kurabiye sepeti tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kallavi Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg Çekilmiş Antep Fıstığı
  • 4 Adet Yumurta Beyazı
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tutam Safran
  • 250 gr Karaçalı Balı 

Kallavi Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Fıstık derin bir kaba dökülür ve ortası açılır.
  • İçerisine şeker ve yumurta akı eklenir.
  • İyice harmanlanana kadar yoğurulur.
  • Ardından bal ve safran eklenerek yapışkan ve kremsi bir hamur hazırlanır ve sıkma torbasına alınır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye eşit yuvarlaklar yapacak şekilde tepsiye sıkın.
  • Kurabiyeleri 130-140 derece fırında 25-30 dk pişirin.
  • Kurabiyeleri birleştirerek acıbadem kurabiyesi olarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!