ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ SİMİT KEBAP

SİMİT KEBAP

Simit kebap
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Simit kebap tarifi için malzemeler
  • 500 g yağlı kıyma
  • 1 /2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 /2 su bardağı ılık su
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için:

  • Kebap çubukları
Simit kebap Nasıl Yapılır

  • Bulguru bir kaba koyun, üzerine ılık suyu ilave ederek 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Kıymayı, baharatları, sarımsağı, çok ince doğradığınız soğanı ve tuzu bulgura ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı 45 dakika dinlendirin.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kebap şeklindeşişlere geçirin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize şişlerinizi dizin. 200 derecede,yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!