ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ YAĞMUR BÖREĞİ

Yağmur böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yağmur böreği tarifi için malzemeler

  • 1 kg tam buğday unu
  • 1 tatlı kağışı tuz
  • 200 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar su

Yağmur böreği Nasıl Yapılır

Unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, su, tuz, yumurtalar ve tereyağının yarısını ilave edip karıştırın. Gerekirse su ve süt ilave edebilirsiniz. Yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 2 saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta 20 cm çapında açın. Yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını da hafif tereyağıyla pişirin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayıp ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.