ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KARS KETESİ

KARS KETESİ

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kars ketesi tarifi için malzemeler
  • 5 su bardağı un1 çay kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tozşeker1 su bardağı ılık süt150 gr margarin1 yumurta1 tutam tuz
Kars ketesi Nasıl Yapılır

 Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.

Margarini eritin. 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını ayırın. Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.

Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.

Hamurdan 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:13:04

Hayır evendim kars ketesi öyle yapılmaz.Bende karslıyım.Hamuru Su veya sütle,maya katılarak yoğrulur,mayalanınca parçalara ayrılarak yumak yapılır.Yumaklar oldukça ince açılır.yağlanır isenirse üç yufka üstüste konurkarşılıklı yufkalar kapatılır,kare şekiline getrilir arasına kavrulmuş iç konularak uçlarından tutularak bir araya getrilir.yuvarlak şekil alan hamur biraz elle acılır yağlanmış tepsiye konularak üzerine yumrta sürülür.çatalla şekil verilir,birkaç yerinden hamur delinir.önceden ısıtlmış 200 derecede fırına sürülür,kızarınca çıkartılır.

Misafir12.10.2016 17:15:04

Bu tarif Kars Ketesi'nin değil, Kor Kete'nin tarifidir. Kor Kete fırında değil sacda pişer. Kars Ketesi'nin tarifi misafirin yorumundaki gibidir. Yalnız tarifte maya yoktur. Maya koyarsanız hamura, hele bir de bekletirseniz o incecik açtığınız yufka katmanları birbirine karışır ve bütün özelliğini kaybeder. Kars Ketesi'nin özelliği o incecik yufka katmanlarının birbirine yapışmadan, kaynaşmadan tane tane gözükmesidir. Lezzetini de böyle alırsınız zaten.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!