ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KARS KETESİ

Kars Ketesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kars Ketesi Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 150 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

Kars Ketesi Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın.
  • Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
  • Margarini eritin. 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını ayırın.
  • Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
  • Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.
  • Hamurdan 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın.
  • Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin.
  • Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:13

Hayır evendim kars ketesi öyle yapılmaz.Bende karslıyım.Hamuru Su veya sütle,maya katılarak yoğrulur,mayalanınca parçalara ayrılarak yumak yapılır.Yumaklar oldukça ince açılır.yağlanır isenirse üç yufka üstüste konurkarşılıklı yufkalar kapatılır,kar...Devamını Oku

Misafir 12 Ekim 2016, 17:15

Bu tarif Kars Ketesi'nin değil, Kor Kete'nin tarifidir. Kor Kete fırında değil sacda pişer. Kars Ketesi'nin tarifi misafirin yorumundaki gibidir. Yalnız tarifte maya yoktur. Maya koyarsanız hamura, hele bir de bekletirseniz o incecik açtığınız yufka...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!