Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13360 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1168 Tarif
Diyet
4343 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2124 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4601 Tarif
Salata ve Meze
1143 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8186 Tarif
Yöresel
1935 Tarif
Popüler Tarifler
Tahinli Çörek
Arpa Şehriyeli Tavuk Salatası
Anasayfa
Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
Kars Ketesi
Kars Ketesi
06 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Konsome Çorbası
Fransız usulü dışı çıtır içi yumuşacık brownie
Ramen
Etsiz Kolay Çiğ Köfte
Kabak tatlısı
Parmigiana
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Menengiç Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Tavuk Sosları: 12 Pratik Tavuk Sosu Tarifi
Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Kars Ketesi için
Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tutam tuz
Kars Ketesi
Nasıl Yapılır
Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın.
Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
Margarini eritin. 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını ayırın.
Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.
Hamurdan 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın.
Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerine çatal ucu ile şekil verin.
Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Öğle Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Yöresel Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
50 Dakika
Gıllor
Doğu Anadolu Yemekleri
25 Dakika
Yumurta Pilavı
Doğu Anadolu Yemekleri
35 Dakika
Gliko
Doğu Anadolu Yemekleri
20 Dakika
Dut Çullaması
Doğu Anadolu Yemekleri
50 Dakika
Erzurum Ketesi
Doğu Anadolu Yemekleri
20 Dakika
Lalanga
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.