ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ LEMİZ

Lemiz

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lemiz tarifi için malzemeler

  • 1 kg un
  • 500 gr ıspanak
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Su

Lemiz Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın ve ince doğrayın. Soğanları ufak doğrayıp bir tavada zeytinyağıyla birlikte kavurun. Yumurtaları kırıp karıştırın. Ispanakları ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanaklar kavrulunca ateşten alın. Un, tuz ve alabildiği kadar suyu yoğurun ve tok bir hamur elde edin. Cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak oklava yardımıyla açın. Her yufkanın yarısına harçtan paylaştırıp diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak kapatın ve bir tavada tereyağıyla (varsa sac üstünde) pişirin ve servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:19:00

Zaten onlar siyah beyaz görüyoo :D

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.