ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KAŞARLI BÖREK

> KAŞARLI BÖREK
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşarlı börek tarifi için malzemeler
  • 125 gr margarin1.5 su bardağı ılık su2 su bardağı un250 gr kaşarpeyniri4 yumurta1 tutam hintcevizi(muskat)1 çay kaşığı tuz
Kaşarlı börek Nasıl Yapılır

Margarinden 15 gr kadar ayırıp kalanını bir tencereye alın. Yağ erimeye başlayınca 1.5 bardak ılık suyu ekleyin. Yağlı su kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1 kaşık kadar un ayırıp kalan unu, sıcak suyu sürekli karıştırarak azar azar tencereye ekleyin. Unu suya iyice yediriceye kadar karıştırın.

Tencereyi tekrar kısık ateşe koyup tenceredeki hamur yapışmaz bir hal alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca bir tutam hintcevizini serpip yumurtaları teker teker yedirin. (Yumurtanın birini yedirmeden diğerini eklemeyin.)

Peyniri rendeleyin. Ortası delik yuvarlak bir kek kalıbını ayırdığınız margarinle yağlayıp ayırdığınız unu serperek unlayın. Rendelenmiş peyniri hamura ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Fırından alıp ılınınca ters çevirerek kalıptan çıkarın. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.