ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ BÖREK

Etli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Etli Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 5.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı nişasta

İç malzeme için

  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 100 gr tereyağı

Etli Börek Nasıl Yapılır?

  • Limon suyu ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumurtalar, su, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
  • Unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Soğanı soyup doğrayın. Sivri biberi temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Soğan ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sivri biber, domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. 10 bezenin üzerlerine nişasta serperek her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız 10 hamuru aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Merdane ile yufkadan biraz daha kalın açın. Elde ettiğiniz hamuru 15 cm’lik karelere kesin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
  • İç malzemeyi kare hamurların ortasına paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını hafif ıslatın ve parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın.
  • Üçgen hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Tereyağını tavada eritin.
  • Böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!