ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BUZLUK BÖREĞİ

Buzluk böreği

Buzluk böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buzluk böreği tarifi için malzemeler

  • 2 yufka

İç harcı için

  • 4 patates
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 100 g eritilmiş tereyağı
  • 100 g rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Buzluk böreği Nasıl Yapılır

  • İç harcı için haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta, eritip soğuttuğunuz tereyağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan birini tezgaha serin, üzerine patatesli harcı yayıp diğer yufkayı üzerine kapatın. Kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu ortadan ikiye kesin ve streç filme sarıp buzluğa alın. 1-2 saat bekletip iyice donmadan buzluktan çıkarın.
  • Börekleri 2’şer santim kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Böreklerin üzerlerine tereyağı sürüp toz kırmızı biber ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı soğuk fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.