ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU KARNIYARIK

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Ana malzemesi kıyma ve patlıcan olan karnıyarık yemeğini, bu kez tavuk butları ile hazırlamaya ne dersiniz? İsteğe göre tencerede veya fırında pişirilen tavuklu karnıyarık, hem doyurucu, hem de ekonomik bir tariftir. Malzemeler hazırsa, tavuklu karnıyarık yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan vegan karnıyarık ve pilavlı karnıyarık tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet kemiksiz tavuk but
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • Karabiber
  • Tuz 

Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısmını kesilmeden çizgili bir şekilde soyulur. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletilir ve süzülür. İyice kurulanır.
  • Patlıcanları yağda kızartmak için bir tavaya kızartma yağı alınır. Dilerseniz yağlayıp baharatlayarak fırına da verebilirsiniz böylece patlıcanlar daha az yağda pişeceklerdir.
  • Tavuk eti kuşbaşı doğranır. Dilerseniz göğüste kullanabilirsiniz. Ancak kemiksiz but daha yağlı olduğu için göğüs gibi kuru olmayacaktır.
  • Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyulur, tavuklar sotelenir. Suyunu çekip sadece yağı kalıncaya dek sotelenir. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak da eklenerek soteleme işlemine devam edilir.
  • Doğranmış yeşil biber de eklenir. Ardından 2 dakika sonra domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirilir.
  • Patlıcanların ortası uzunlamasına açılır ve hazırlanan tavuklu iç patlıcanların içine yerleştirilir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınız üzerine ince dilimlenmiş biber ve domates eklenir.
  • 1 su bardağı sıcak su ve az miktarda salça ile sos hazırlanır ve tepsinin zeminine boşaltılır. 175 derecelik fırında 20 dakika da pişecektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!