ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEEF WELLİNGTON

Beef Wellington

Beef Wellington

Beef wellington yapımında, pate ve duxelle ile kaplanan bonfile, jambon ve milföye sarılarak pişirilir. Hamur içine sarılarak sunulan beef wellington, mantarlı ve kaz ciğeri pateli iç harç ile hazırlanabilir. Farklı tatların bir araya getirilmesiyle hazırlanan beef wellington özellikle davet ve yılbaşı sofralarında yerini alır. Beef wellington, dünya genelinde yapılan Masterchef yarışmalarının bir klasiği olarak görülür. Malzemeler hazırsa, beef wellington tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak duxelle pirzola ve beef massaman curry tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beef Wellington Tarifi İçin malzemeler

Bonfileyi mühürlemek için:

  • 800 gram bütün bonfile
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu (ince çekilmiş)
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

İçi için:

  • 8 dilim biberli füme et
  • 300 gram kültür mantarı
  • 6 adet milföy hamuru
  • 3/4 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta

Beef Wellington Nasıl Yapılır?

  • Bütün bonfilenin sinir ve yağ kısımlarını ayırın. Çekilmiş karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın.
  • Zeytinyağını ızgara izli ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kızdırın.
  • Bütün bonfileyi kızgın yağa alarak yüksek ateşte mühürleyin. Arada diğer tarafını da çevirin.
  • Dış tarafı kabuk tutan ve mühürlenen bonfileyi ocaktan alın.
  • Bonfilenin üzerine hardal sürün ve dinlenmesi için bir kenarda bekletin.
  • Ceviz içini rondodan geçirerek küçük parçalar haline getirin. Mantarın üzerini nemli bir bezle temizledikten sonra cevizlere benzeyecek şekilde küçük küçük doğrayın.
  • Bonfileyi mühürlemiş olduğunuz tavaya tekrar zeytinyağı alın ve kızdırın.
  • Doğradığınız mantar ve cevizleri bu tavada suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine kişniş, karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın. Soğuması için ocaktan alın ve kenarda bekletin.
  • Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra, unlanmış tezgaha alın ve yan yana dizin.
  • Milföylere merdane yardımıyla bastırarak dikdörtgen olacak şekilde açın.
  • Biberli füme et dilimlerini milföyün üzerine yan yana gelecek şekilde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız mantarlı harçtan koyarak her tarafına yayın.
  • Hamurun orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi koyun.
  • Kenarda kalan hamurları yukarı doğru alarak milföyü rulo şeklinde sarın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurun birleştiği noktayı tepsinin alt kısmına gelecek şekilde yerleştirin.
  • Küçük bir kasenin içerisine yumurta sarısını alarak çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız yumurtalı karışımı milföy hamurunun üst kısımlarına sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen beef wellington'ı 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Beef Wellington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Milföy hamurlarını kolayca sarabilmek için, altına streç film yerleştirin.
  • Bonfile ve mantarlı iç harcın sulanmasını önlemek için, mutlaka oda ısısında dinlendirin.
  • Beef wellington'ı 25 dakika pişirirseniz orta pişmiş, 45-50 dakika pişirirseniz çok pişmiş ve az sulu olacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!