ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 30 gr tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tencerede eriterek şehriyeleri hafifçe kavurun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 10 dakika kavurun. Su, tuz ve karabiber ilave edin. Suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavı ılık olarak servis yapın.

Tel şehriyeli pirinç pilavını, püreli sebze köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.