ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ YOĞURTLU PATATES

YOĞURTLU PATATES

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu patates tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
  • 500 gr parça et
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı haspir
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Yoğurtlu patates Nasıl Yapılır

Parça et, nohut ve bir miktar suyu tenceye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pişme sırasında üzerinde biriken köpüğü alın. Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Patatesleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Patatesleri pişen nohutlu ete ekleyin. Süzme yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını bir kasede iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılındırın. Yemeğe azar azar ve karıştırarak ekleyin. Un kokusu gidene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını tavada eritip haspiri ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!