ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ ŞARKÜTERİ PATATESLİ VE PASTIRMALI TART

PATATESLİ VE PASTIRMALI TART

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve pastırmalı tart tarifi için malzemeler
  • Hamur malzemesi Yarım paket (125 gr) margarin 1.5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 yumurta 1 tutam tuz Üzeri için:  2 çorba kaşığı margarin 6 patates 2 soğan 100 gr pastırma 3 yumurta 1.5 çay bardağı süt kreması Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 defne yaprağı 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi Tuz
  • karabiber
Patatesli ve pastırmalı tart Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu, margarin, yumurta ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse 2-3 kaşık su ilave edebilirsiniz. Üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin.
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Defne yapraklarını bir kaseye ufalayıp tuz ve karabiberle karıştırın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Soğan ve defneli karışımı patateslere ekleyip harmanlayın.
Hamuru 24-25 santim çapındaki yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak döşeyin. Üzerini çatalla yer yer delip yağlı kağıtla örtün ve 1 avuç kuru fasulye ile doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp yağlı kağıt ve fasulyeleri alın.
Pastırmanın çemenlerini ayırıp küçük küçük doğrayın. Yumurtaları derin bir kaba kırın. Süt kreması, peynir, pastırma ve hindistancevizi rendesini ekleyip çırpın.
Patatesli karışımı hamurun üzerine yayıp pastırmalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!