ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ YAĞLI KARA

Yağlı Kara

Yağlı kara

Köy biberi, domates ve baharatlarla zenginleştirilmiş etin en güzel haline buyurun. Kuzu sırtından hazırlanan yağlı kara, etin şişlere geçirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Yağlı kara yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, etin enine değil boyuna kesilmesidir. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan yağlı karayı, kalabalık sofralarda ve davet yemeklerinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis yağlı kara yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Basma Adana kebap ve kuzu ciğeri tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yağlı Kara Tarifi İçin malzemeler

  • 800 g kuzu sırtı (Temizlenmiş ve siniri alınmış)
  • 400 g domates
  • 200 g köy biberi
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Yağlı Kara Nasıl Yapılır?

  • Kuzu sırtını dilimleyin. Kişi başı beş dilim olacak şekilde şişe dizin ve kömür ateşinde pişirmeye başlayın.
  • 2 dakika pişirdikten sonra tuz ve toz biberi serpin ve çevirerek 3 dakika daha pişirin.
  • Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  • Közlenmiş biber ve domateslerle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!