ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BASMA ADANA KEBAP

Basma Adana Kebap

Basma Adana

Kebabın en lezzetli hali ile karşınızdayız. Basma Adana tarifimiz İstanbul’un en ünlü restoranları arasında yer alan Cabbar'dan geliyor. Kuzu eti, köy biberi, sumak ve domates ile hazırlanan basma kebap, Adana'nın yöresel yemekleri arasındadır. Lavaş ekmeğine sarılarak tüketilen bu yemek, basma kebabı ismiyle de bilinir.

Adana denildiğinde ilk akla gelen Adana kebap tarifini de deneyin. Nefis fırın kebabı ve zade kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Basma Adana Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 1,4 kg kuzu eti (Temizlenmiş ve siniri alınmış)
  • 100 g soğan (İnce şerit doğranmış)
  • 60 g tuz
  • 60 g kırmızı pul biber
  • 1 adet kapya biber (İnce doğranmış)
  • 400 g domates
  • 200 g köy biberi
  • 1 tutam sumak
  • 30 g nar ekşisi
  • 4 adet lavaş ekmeği

Basma Adana Kebap Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini zırhla çekin ve tuz, kırmızı pul biber, kapya biberle birlikte bir kaba alarak karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı incelterek ve elinize yapışmaması için su ile ıslatarak şişe dizin ve arkalı önlü bir dakika pişirin.
  • Daha sonra lavaş ekmeğinin üzerine alın ve tekrar kömür ateşinde 4 dakika daha pişirin. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  • Soğanı sumak ve nar ekşisi ekleyerek harmanlayın.
  • Servis tabağının altına soğanı yayın ve üzerine Adana kebabı koyun. Közlenmiş domates ve biberi tabağa aldıktan sonra ve lavaş ekmekle birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!