ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PEYNİRLİ MİNİ PİDE

Peynirli Mini Pide

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan pide, ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Hazırsanız, atıştırmalık olarak sunulan peynirli mini pide tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Mini Pide Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Peynirli Mini Pide Nasıl Yapılır?

  • Maya, su, süt ve şekeri geniş bir kaseye alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve unu ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilave edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Peynirleri ve yağı bir kasede karıştırın.
  • Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırarak yuvarlak açın. Peynir karışımından kenarlardan boşluk bırakarak üzerlerine bir miktar yayın.
  • Kenarları üzerine doğru kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp peynirlerin üzerine serpiştirin.
  • Yumurta sarısını pide hamurlarının kenarlarına sürün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kahvaltı ve çay molalarında sunabileceğiniz klasik peynirli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

nucat 12 Ekim 2016, 17:16

benim için üstüne konan tereyağa gerek yok.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!