ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ OSSO BUCO (SEBZELİ İLİK)

Osso Buco (Sebzeli İlik)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Osso Buco (Sebzeli İlik) Tarifi İçin malzemeler

  • 6 ince kesilmiş ilikli kemik
  • 3 patates
  • 2 soğan
  • 2 kereviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 3 domates
  • Tuz

Osso Buco (Sebzeli İlik) Nasıl Yapılır?

  • İlikli kemiklerin her iki tarafını tuzlayıp, iyice ısıttığınız tavada önlü arkalı 5 dakika pişirin. Kemikleri fırın tepsisine alın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Kerevizlerin kabuklarını soyup küp doğrayın.
  • Havuçları da doğrayın. Tüm malzemeleri ilikli kemiklerin üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin. Tuz ile tatlandırın.
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 3 saat pişirip sıcak servis yapın.

Şefin Yorumu: İsteğe göre yemeğinizi fırına vermeden önce üzerine yarım çay bardağı kırmızı şarap dökebilirsiniz. Yemek pişinceye kadar fırının kapağını kapalı tutun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!