ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ OSSO BUCO (SEBZELİ İLİK)

Osso Buco (Sebzeli ilik)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Osso Buco (Sebzeli ilik) tarifi için malzemeler

  • 6 ince kesilmiş ilikli kemik
  • 3 patates
  • 2 soğan
  • 2 kereviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 3 domates
  • Tuz

Osso Buco (Sebzeli ilik) Nasıl Yapılır

İlikli kemiklerin her iki tarafını tuzlayıp, iyice ısıttığınız tavada önlü arkalı 5 dakika pişirin. Kemikleri fırın tepsisine alın.

Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Kerevizlerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Havuçları da doğrayın. Tüm malzemeleri ilikli kemiklerin üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin. Tuz ile tatlandırın.

Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 3 saat pişirip sıcak servis yapın.

İsteğe göre yemeğinizi fırına vermeden önce üzerine yarım çay bardağı kırmızı şarap dökebilirsiniz. Yemek pişinceye kadar fırının kapağını kapalı tutun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.