Polenta

Avrupa mutfağının en sevilen garnitürlerinden biri olan polenta, balık ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor benden söylemesi. Tahıl ürünleri içermediği için, glütensiz beslenmek isteyenler için de uygundur.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Polenta Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı mısır irmiği
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 75 gram tereyağı
- 100 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
Polenta Nasıl Yapılır?
- Polenta için, bir tencerenin içerisine su, tuz ve zerdeçalı koyarak kaynatın.
- Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın ve karışıma mısır irmiğini ekleyin.
- Su tekrar kaynayana kadar karıştırın. Su kaynadığında ocağın altını kısın ve ortalama 25 dakika pişirin.
- Pişme süresi boyunca ara ara karıştırmanızda fayda var.
- Pişirme işleminin sonlarına doğru rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
- Hazırladığınız polentayı kaselere veya servis tabağına koyarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
- Püf Noktası: Eski kaşar yerine taze kaşar, gravyer veya parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
- Polentayı tek seferde tüketemezseniz, üzerini streçleyerek buzdolabında muhafaza edin. Tekrar tüketeceğinizde fırında ya da mikro dalgada ısıtın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR