ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER POLENTA

Polenta

Polenta

Avrupa mutfağının en sevilen garnitürlerinden biri olan polenta, balık ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor benden söylemesi. Tahıl ürünleri içermediği için, glütensiz beslenmek isteyenler için de uygundur.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
12 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Polenta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı mısır irmiği
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75 gram tereyağı
  • 100 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

Polenta Nasıl Yapılır?

  • Polenta için, bir tencerenin içerisine su, tuz ve zerdeçalı koyarak kaynatın.
  • Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın ve karışıma mısır irmiğini ekleyin.
  • Su tekrar kaynayana kadar karıştırın. Su kaynadığında ocağın altını kısın ve ortalama 25 dakika pişirin.
  • Pişme süresi boyunca ara ara karıştırmanızda fayda var.
  • Pişirme işleminin sonlarına doğru rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız polentayı kaselere veya servis tabağına koyarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Püf Noktası: Eski kaşar yerine taze kaşar, gravyer veya parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Polentayı tek seferde tüketemezseniz, üzerini streçleyerek buzdolabında muhafaza edin. Tekrar tüketeceğinizde fırında ya da mikro dalgada ısıtın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!