ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ EV YAPIMI MAKARNA

Ev Yapımı Makarna

Ev Yapımı Makarna

İtalyan ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan makarna, genellikle hazır paketler halinde satılır. Ancak makarnayı kendi elleriyle hazırlamak isteyenler için de oldukça pratik bir tarifimiz var. Üstelik makarna hamurunu kurutarak kavanozda saklayabilir, canınız istediğinde pişirerek kolayca hazırlayabilirsiniz. Makarna hamuruna dilediğiniz şekli verebilirsiniz. İtalyan usulü makarna nasıl yapılır diye merak edenler için, işte ev yapımı makarna tarifi ve püf noktaları:

Alternatif olarak ev yapımı erişte tarifini de deneyebilirsiniz. Makarna hamuru ile köri soslu tavuklu makarna veya kremalı mantarlı makarna hazırlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gram un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Makarna sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak krema
  • 1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1/2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unu geniş bir kaseye alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  • Çukurun içerisine zeytinyağı, tuz ve yumurtaları ekleyin.
  • Bir çatal kullanarak yumurtaları olduğu çukurun içerisine çırpmaya başlayın. Daha sonra una yedirerek çırpma işlemine devam edin.
  • Yumurta ve un tamamen karıştığında, hamuru elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar oklava ile açın.
  • Uzunlamasına açtığınız hamura bir tutam un serpiştirin ve katlayın.
  • Hamuru ince şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri tek tek açarak uzun makarnalar hazırlayın.
  • Sosu için; Sos tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine kremayı ekleyin.
  • Rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu da kremanın üzerine ilave edin.
  • Daha sonra rendelenmiş peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Peynirler eridiğinde üzerine doğranmış maydanozu ilave edin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız makarnaları haşladıktan sonra üzerine sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Makarna Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız yumurtanın organik olmasına dikkat edin. Tarife eklenen yumurta, hamurun sarı bir renk almasını sağlar.
  • Hamuru hazırlarken kaliteli bir zeytinyağı kullanmanızı öneriyoruz.
  • Hamurun inceliği makarnanın en önemli noktasıdır. Hamurun arkasından baktığınızda elinizin gölgesini görüyorsanız, hamurunuz hazır demektir.
  • Sosu hazırlarken kaşar peyniri yerine parmesan peyniri de tercih edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız makarnaları kuruttuktan sonra cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!