ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KLEFTİKO

Kleftiko

Kleftiko

Kleftiko, kuzu ya da oğlak etinden yapılması gereken bir yemektir. Kıbrıs ve Yunanistan mutfağında oldukça popülerdir. Yapımı ve yemesi keyifli olan kleftiko için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kıbrıs usulü molehiya ve kolakas tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kleftiko Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu incik 
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak 
  • 4 adet defne yaprağı
  • 2-3 dal taze kekik 
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı

Kleftiko Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri doğrayarak yemeği yapmaya başlayın, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri tamamı fırında birlikte pişeceği için pişme önceliğine göre daha iri parçalar halinde doğrayın. 
  • Soğan ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra 2-3 parçaya bölün. 
  • Büyük bir kasede zeytinyağı ve baharatlar karıştırılır. İçerisine malzemeler eklenerek harmanlanır. 
  • Tercihen içerisi yağlı kağıt, dışı alüminyum folyonun içerisine malzemeler eklenir ve iyice kaplanır. 
  • Fırın tepsisine yerleştirerek 180 derecede yaklaşık 3 saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!