Kolakas

Kolakas, Kıbrıs patatesi olarak da geçer. Kıbrıs dışında Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde de yetişir. Adına gölevez ya da göleviz de denir. Kolakas yemeği, Kıbrıs'ın en geleneksel kış yemeklerinden biridir. Havuç, soğan ve kereviz ile hazırlanan bu yemek, bazı yörelerde etli bir şekilde sunulur. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs usulü kolakas tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Kolakas Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet kolakas
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 dal kereviz sapı
- Tuz
- Karabiber
Kolakas Nasıl Yapılır?
- Kolakasların kabuklarını soyun ve küp küp dilimleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını alın ve ısınan zeytinyağına soğanları ekleyerek kavurun.
- Havuçları halka halka kesin ve yağa ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kolakas ve kereviz saplarını ilave ederek harmanlayın.
- Salça ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın, ardından su ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR