ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ÇUBUKTA MİNİ PANKEK

Çubukta Mini Pankek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çubukta Mini Pankek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 70 ml süt
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Sunum için

  • Yaban mersini
  • Bal
  • Nane yaprakları

Çubukta Mini Pankek Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu, portakal kabuğu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün. Hamurdan 1 tatlı kaşığı dolusu alıp tavaya dökün ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kokteyl kürdanına üçer mini pankek geçirin. Yaban mersini ekleyip üzerine bal gezdirin. Servis yapın.

Yaklaşık 20 dakika da hazırlayabileceğiniz pankek pastasını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!