Izgara Kuzu Pirzola Ve Patlıcan Beğendi

Bu hafta Balat Meze’nin mutfağına konuk oluyoruz. Lezzet Online Yayın Yönetmeni Başak Okşak ve Şef Savaş Ergen hem pirzola pişirmenin inceliklerini hem de şefimizin mutfak kariyerinin nasıl başladığını konuşuyorlar. Hazırsanız mutfağa geçelim ve bu lezzetli yemeği birlikte pişirelim.
Tavuk pirzola ve duxelle pirzola tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Izgara Kuzu Pirzola Ve Patlıcan Beğendi Tarifi İçin malzemeler
- 3 kalem kuzu pirzola
- 1 dal kekik
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet közlenmiş patlıcan, dilimlenmiş
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 fincan süt
- Tuz, karabiber
Sunum için:
- Domates ve sivri biber
Izgara Kuzu Pirzola Ve Patlıcan Beğendi Nasıl Yapılır?
- Beğendinin yapımı için tavaya tereyağını alın, içerisine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Un kokusu çıktıktan sonra içerisine közlenmiş, dilimlenmiş patlıcan eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir yandan ezilerek karıştırılır, ısıtılır.
- Yavaş yavaş süt eklenerek karıştırmaya devam edilir. Tuz eklenir.
- Pirzolaların arkasına ve önüne sıvıyağ, tuz ve karabiber dökülür.
- Pirzolaları direk tavaya alarak arkası ve önü renk alıncaya dek pişirilir.
- Renk aldığında tereyağı, kekik, sarımsak, biber ve domates eklenerek etler tereyağında pişirilir.
- Beğendi tabağa alınır üzerine pirzolalar, biber ve domates eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR