ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ MANTAR SOTE

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote

Hazırlaması oldukça kolay olan etli mantar sote, protein bakımından son derece zengin bir besindir. Davet sofralarında ve bayram yemeklerinde yer verebileceğiniz etli mantar sote, kokusuyla iştahınızı kabartacak bir lezzet. Peki, etli mantar sote nasıl yapılır? Yaz kış demeden özenle yiyebileceğiniz etli mantar sote tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kaşar peynirli mantar ve mantar yemeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Mantar Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr yağsız dana eti
  • 400 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 domates
  • 5 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Etli Mantar Sote Nasıl Yapılır?

  • Etleri tavada yumuşayıncaya kadar soteleyin. Mantarların saplarını koparıp yıkayın.
  • Ete ilave edin. Zeytinyağını ekleyip sotelemeye devam edin. Kıyılmış soğan, iri doğradığınız sivri biber ve kabuklarını soyup yine iri doğradığınız domatesleri ekleyin.
  • Sarımsak ve kırmızı pul biber ilave ederek 5 dakika soteleyin. Sıcak servis yapın.

Etli Mantar Sote Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce eti haşlamak, yemeğin süresini kısaltacaktır.
  • Soteyi lezzetlendirmek için, haşladığınız et suyundan bir kepçeyi soteye ilave edebilirsiniz.
  • Donmuş et kullanacaksanız, eti bir gece önceden buzdolabının alt kısmında bekletin.

1 Porsiyon Etli Mantar Sote Kaç Kalori?

  • Etli mantar sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Protein, demir ve fosfor bakımından zengindir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!