Air Fryer'da Biftek

Air Fryer'da Biftek
03 Haziran 2024

Dışı kızartılmış ve içi sulu olan mükemmel bir biftek tarifi ile sizlerleyiz. Biftek yapmanın en zahmetsiz ve pratik yolu air fryer'dır. Yalnızca 15 dakikada hazırlanan bifteği, sebze püreleri ile zenginleştirebilirsiniz. Kısa sürede lezzetli yemekler ortaya çıkarmak istiyorsanız, buyurun, air fryer'da biftek tarifi için malzemeleri hazırlayalım.

Air fryer'da tavuk baget tarifini de deneyebilirsiniz.

Air fryer'da Biftek Kaç Kalori?

Air fryer'da biftek 506 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Air Fryer'da Biftek için

Malzemeler

  • Her biri yaklaşık 260 gr ve 3 cm kalınlığında 2 adet biftek
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1/4 su bardağı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze biberiye 
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal maydanoz

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Air Fryer'da Biftek

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle air fryer'ı 200 dereceye ayarlayın.
  2. Bifteklerin her iki tarafını da zeytinyağı, tuz ve karabiber ile kaplayın.
  3. Biftekleri air fryer haznesine alın.
  4. 6 dakika ön yüzünü, ardından 6 dakika arka yüzünü çevirerek pişirin.
  5. Sürenin sonunda biftekleri air fryer'dan çıkarıp bir tabağa alın.
  6. Tereyağını eritin, üzerine rendelenmiş sarımsak, kekik, biberiye ve doğranmış maydanoz ilave edip güzelce karıştırın.
  7. Bir fırça yardımıyla etin üzerine baharatlı tereyağı karışımını sürün.
  8. Air fryer'da biftek servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Airfryer'da bifteği, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Air fryer'da bifteği pişirirken altına patates püresi hazırlayarak, patates püresi yatağında biftek olarak sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Bifteği pişirmeden önce daha az sert olmasını sağlamak için ve eşit şekilde pişmesine yardımcı olmak için pişirmeden önce bifteğin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.
  • Bifteği pişirdikten sonra birkaç dakika dinlendirmek daha sulu olmasını ve etteki liflerin gevşemesine yardımcı olur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo