ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PATLICAN SOSLU LEVREK

Patlıcan Soslu Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr levrek
  • 400 gr patlıcan
  • 4 taze soğan
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 100 ml süt
  • 4 taze küçük patates
  • 1 kırmızı pancar
  • 6 arpacık soğan
  • Tuz
  • Tane karabiber

Patlıcan Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

Patlıcanları közleyip çatalla ezin. Soğan, biber ve arpacık soğanları küçük doğrayıp tavada zeytinyağında soteleyin. Közlenmiş patlıcanları ilave edip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Süt ve kaşar peynirini ilave edin. Levrekleri temizleyip ızgarada pişirin. Taze patates, arpacık soğan ve kırmızı pancarı ayrı bir tavada az yağda soteleyin. Hazırladığınız patlıcan sosunu tabağa alın. Üzerine levrekleri yerleştirin. Sebzelerle birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!