ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PATLICAN SOSLU LEVREK

Patlıcan Soslu Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr levrek
  • 400 gr patlıcan
  • 4 taze soğan
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 100 ml süt
  • 4 taze küçük patates
  • 1 kırmızı pancar
  • 6 arpacık soğan
  • Tuz
  • Tane karabiber

Patlıcan Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları közleyip çatalla ezin. Soğan, biber ve arpacık soğanları küçük doğrayıp tavada zeytinyağında soteleyin.
  • Közlenmiş patlıcanları ilave edip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Süt ve kaşar peynirini ilave edin.
  • Levrekleri temizleyip ızgarada pişirin. Taze patates, arpacık soğan ve kırmızı pancarı ayrı bir tavada az yağda soteleyin.
  • Hazırladığınız patlıcan sosunu tabağa alın. Üzerine levrekleri yerleştirin. Sebzelerle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!