Patlıcan Soslu Levrek

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Patlıcan Soslu Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patlıcan Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 500 gr levrek
  • 400 gr patlıcan
  • 4 taze soğan
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 100 ml süt
  • 4 taze küçük patates
  • 1 kırmızı pancar
  • 6 arpacık soğan
  • Tuz
  • Tane karabiber
Patlıcan Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları közleyip çatalla ezin. Soğan, biber ve arpacık soğanları küçük doğrayıp tavada zeytinyağında soteleyin.
  2. Közlenmiş patlıcanları ilave edip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Süt ve kaşar peynirini ilave edin.
  3. Levrekleri temizleyip ızgarada pişirin. Taze patates, arpacık soğan ve kırmızı pancarı ayrı bir tavada az yağda soteleyin.
  4. Hazırladığınız patlıcan sosunu tabağa alın. Üzerine levrekleri yerleştirin. Sebzelerle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo