ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KIZARMIŞ EKMEK DİLİMİNDE SARDALYA

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya

Kızarmış ekmek diliminde sardalya

Genellikle akşam yemeklerinde yer verilen sardalya; fırında sardalya veya sardalya şiş gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, ekmek diliminde sardalya nasıl yapılır birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 6 sardalya
  • 2 dilim esmer ekmek
  • 2-3 dal maydanoz

Guakamole sosu için

  • 1 avokado
  • 3 yemek kaşığı sarımsaklı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtın. Üzerine ince ince kıydığınız sarımsak, limon kabuğu rendesi ve küp doğradığınız kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Karışıma sardalyaları ilave edip 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Ekmek dilimlerini ayrı bir tavada kızartın ve sardalyaları ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın.
  • Sosu için; kabuğu soyulmuş avokadoyu küçük bir kasede ezin. Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın ve sardalyalı ekmeklerin yanına ekleyin.
  • Kızarmış ekmek diliminde sardalyaları, yanına çok yakışan humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalyanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Balığın ve diğer malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Sardalyaları pişirmeden önce pullarını temizleyip kılçıklarını ayırın. Pişirmeden önce tuza batırın ve durulayın. Bu sayede daha kolay pişecektir.
  • Kızartma işlemi için mutlaka zeytinyağı kullanın. Balıklar çok yağlı olursa, pişirme işleminin ardından kağıt havluda bekletebilirsiniz.
  • Fazla kalan sardalyaları pişirmeyin. Bunun yerine tuz ile marine edin ve kapalı bir kaba yerleştirin. Bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Pişen sardalyaları ekmek üzerine aldıktan sonra üzerine limon sıkın.

1 Porsiyon Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sardalyanın bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Yağ oranı düşük olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Akşam yemekleri için hem sağlıklı, hem de pratik tarifler hazırlamak istiyorsanız, birbirinden farklı çeşitleriyle sunulan balık yemeklerine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!