ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARDALYA ŞİŞ

Sardalya Şiş

Damar tıkanıklığına iyi gelmesiyle bilinen sardalya, özellikle Portekiz ve İspanya'da bol miktarda bulunur. Vücuda enerji veren bu besin, içeriğinde bulunan fosfor sayesinde hücrelerin onarımını sağlar. Kolesterolü düzenlemesinin yanı sıra kalp krizi riskini de düşürür. Kemik gelişimini destekleyen sardalya, kış aylarında ayda bir kez tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, evde sardalya şiş nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sardalya Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • Tart hamuru için
  • 1 kg sardalya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 250 g çeri domates
  • 20 adet taze defne yaprağı
  • 6 adet sivri biber 
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Çöp şişler

Sardalya şiş servis için

  • 1 demet roka
  • 2 adet limon

Sardalya Şiş Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tarifte kullanacağınız balıkları temizleyip ayıklayın ve fileto yapın. Yıkayıp tuzladıktan sonra bir kaba alıp üzerine kekik serpin.
  • Defne yapraklarını ikiye kesin ve biberleri ortadan ikiye kesip dörde bölün.
  • Balıkları rulo şeklinde sarın ve sebzelerle birlikte şişlere sıra sıra dizin.
  • Şişlerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış ızgarada ya da önceden ısıtılmış 200 derece fırında her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran balıkları roka ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
  • Sardalya şiş yemeğini, meze olarak sunulan acılı ezme ve şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sardalya Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Balığın pullarını bıçaksız bir şekilde dökün ve karın bölgesini temizleyin. Daha sonra kılçıklarını çıkarabilirsiniz.
  • Tuzlama işlemi için geniş bir kap kullanabilirsiniz. Kabın içerisine bir miktar tuz serpin ve balık filetolarını yatırın.
  • Fazla kalan balıkları tuzlayıp ağzı kapalı bir kaba alarak bir hafta buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Balığın eşit miktarda pişmesi için, fırın veya ızgaranın önceden ısıtılmış olmasına dikkat edin.
  • Balık yemeklerine en çok limon yakışır. Şiş aralarına limon eklemeyi ihmal etmeyin ve servis etmeden önce üst kısımlarına limon sıkın.

1 Porsiyon Sardalya Şiş Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon sardalya şiş, yaklaşık 135 kaloridir. Yağ değeri düşük olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz yemekler arasındadır.

    Besin değerleri yüksek olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Karadeniz'in meşhur lezzeti hamsi buğulama tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.