ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KEKİKLİ YILAN BALIĞI

Kekikli Yılan Balığı

Kekikli Yılan Balığı

15.yy'da Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen, padişahların favori lezzeti kekikli yılan balığı, o dönemde 'Mahi-mar' adı ile geçer. Fatih Sultan Mehmet için yapılan bu lezzetin malzemeleri hazırsa, kekikli yılan balığı tarifine geçebiliriz.

Menüer soslu dil balığı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kekikli Yılan Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr yılan balığı 
  • Tuz 
  • Kekik 
  • Karabiber 
  • 1 adet limon suyu 

Kekikli Yılan Balığı Nasıl Yapılır?

  • Balık pulları, bıçak yardımıyla temizlenir.
  • Üzerine tuz, kekik ve karabiber eklenir.
  • Daha sonra limon suyu gezdirilir. Izgara üzerinde arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!