Kekikli Yılan Balığı

18 Eylül 2023 tarihinde güncellendi.
Kekikli Yılan Balığı

15.yy'da Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen, padişahların favori lezzeti kekikli yılan balığı, o dönemde 'Mahi-mar' adı ile geçer. Fatih Sultan Mehmet için yapılan bu lezzetin malzemeleri hazırsa, kekikli yılan balığı tarifine geçebiliriz.

Menüer soslu dil balığı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kekikli Yılan Balığı için

Malzemeler

  • 800 gr yılan balığı 
  • Tuz 
  • Kekik 
  • Karabiber 
  • 1 adet limon suyu 
Kekikli Yılan Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Balık pulları, bıçak yardımıyla temizlenir.
  2. Üzerine tuz, kekik ve karabiber eklenir.
  3. Daha sonra limon suyu gezdirilir. Izgara üzerinde arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo