ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MENÜER SOSLU DİL BALIĞI

Menüer Soslu Dil Balığı

Menüer Soslu Dil Balığı

Fransız mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan dil menüer, dil balığı ile hazırlanan bir yemektir. Balığın filetosunu çıkartarak hazırlanan bu yemek, taze baharatlarla birlikte servis edilir. Dil menüer yemeğinin sosu, balığın piştiği yağdan hazırlanır. Kalan yağa limon eklenir, tereyağıyla bağlanır ve sos haline getirilir. Bu eşsiz yemekte dil balığı mantolama tekniği ile pişirilir. Amerikalı şef, Julia Child'ın Fransız mutfağında en sevdiği yemek, dil menüerdir. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü dil menüer tarifine geçebiliriz.

Tahin soslu dil balığı ve terbiyeli dil balığı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Menüer Soslu Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • ½ demet maydanoz 
  • 4 dal nane 
  • ½ limon suyu 
  • 100 gr tereyağı 
  • 2 adet fileto dil balığı 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Menüer Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır?

  • Balık filetolarına tuz ve karabiber dökülür. 
  • Yağsız sıcak tavada önü ve arkası pişirilir. Bu esnada kızartma için yağ yetersiz gelirse tereyağının bir kısmı tavaya koyulabilir. 
  • Nane ve maydanoz yıkanır, kurulanır. İnce ince doğranır. 
  • Balıklar tavadan alınır. Balıkların pişirildiği tavaya tereyağı alınır.
  • Tereyağına tuz ve karabiber eklenir. 
  • Maydanoz ve nane eklenir. Ardından limon suyu eklenerek ocağın altı kapatılır.
  • Sos balığın üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!