ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR ÇİKOLATA SOSLU DONDURMALI PROFİTEROL

Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 113 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 5 yumurta

Dolgu için

  • Vanilyalı dondurma

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • File badem

Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla bütün hamur haline gelinceye kadar 3-4 dakika karıştırın. Ocaktan alıp hamuru mikser kabına aktarın.
  • 4 yumurtayı teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın. Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı sos tenceresine alın ve orta ateşte ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin.
  • Üzerine çikolata sos gezdirip file badem serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!