Fish Taco

Taco, geleneksel bir Meksika yemeği olmasının yanı sıra Amerika ve Avrupa ülkelerinde de sıklıkla tüketilmektedir. İçerisine balık, et, tavuk, sebze ve alternatiflerini koyarak tortilla ekmeği arasında el ile yenir. Malzemeleriniz hazırsa fish taco tarifinin detayları aşağıda.
Alternatif tarifler için taco ve salsa tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Fish Taco Tarifi İçin malzemeler
- 3 yemek kaşığı, zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 çay kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- ½ çay kaşığı kimyon
- 600 gr beyaz etli balık
- ½ yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- 8 adet tortilla
Servis için:
- Limon dilimleri
- Ekşi krema
Mısır salatası için:
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış kişniş
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı rendelenmiş mor lahana
- 5 yemek kaşığı mısır taneleri
- 1 jalapeno biber, kıyılmış
Fish Taco Nasıl Yapılır?
- Orta büyüklükte bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tatlı biber tozu, acı biber tozu ve kimyon karıştırın
- Balıkları ekleyerek her tarafını baharatlayın, 15 dakika marine edin.
- Bu sırada salata için, mayonez, limon suyu, kişniş ve balı bir kapta çırpın. İçerisine lahana, mısır ve jalapeno biberleri atarak karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve sıvıyağı ısıtın. Balıkları marineden çıkartarak tuz ve karabiberle tatlandırın. Her iki tarafını 5’er dakika pişirin.
- Tortillaları ısıtın. Taco yapmak için bir araya getirin.
- Mısır salatası, balık ve avokado ile servis yapın. Limon suyu ve ekşi krema ile süsleyin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR