ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA PATATESLİ HAMSİ

Fırında Patatesli Hamsi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Patatesli Hamsi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 3 orta boy patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3~4 defne yaprağı

Fırında Patatesli Hamsi Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın.
  • Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın.
  • Fırın kabına harçtan biraz serpin. Üstüne hamsileri dizin. Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin.
  • Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defneyapraklarını en üste yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.

Kolayca hazırlayabileceğiniz hamsi buğulama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!