FIRINDA PATATESLİ HAMSİ

4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında patatesli hamsi tarifi için malzemeler
  • 500 gr hamsi
  • 3 orta boy patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3~4 defne yaprağı
Fırında patatesli hamsi hazırlanışı

Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın.

Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın.

Fırın kabına harçtan biraz serpin. Üstüne hamsileri dizin. Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin. Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defneyapraklarını en üste yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!