ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ TEMAKİ

Temaki

Temaki

Temaki elde sarılan sushi çeşididir. Nori yani yosunların içerisine istenilen malzemeler koyularak elde sarılır ve o şekilde tüketilir. Genellikle iç malzemeleri hazırlanarak ortaya koyulur ve herkes içerisinden seçerek rulolarını hazırlar. Temaki sushinin alt kısmında pirinç, üst kısmında ise somon, salatalık, zencefil turşusu gibi malzemeler yerini alır. Külah şeklinde sunulur. Temaki tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Nigiri ve sashimi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Temaki Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yaprak yosun 
  • 430 ml su 
  • 320 gr sushi pirinci 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi 
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 400 gr ince doğranmış somon
  • 5 Salatalık, jülyen ince kesilmiş,
  • Susam 
  • Çörek otu 
  • Zencefil turşusu 
  • Soya sos 

Temaki Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri bol suda yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda pişene kadar haşlayın. 
  • Bir kapta sirke ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. 
  • Pirinç içerisine ekleyin ve karıştırılır. 
  • Yosun yapraklarının içerisine pirinci serin, salatalık ve somon ile doldurduktan sonra huni şeklinde katlayın. 
  • Susam, çörek otu, soya sos ve zencefil turşusu ile servis edin. Afiyet olsun.

Temaki Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Temakinin içeriği damak tadınıza göre değiştirilebilir. İstediğiniz balığı ya da sebzeyi kullanabilirsiniz. 
  • Mayonezi çeşnilendirip içerisinde kullanabilirsiniz. 
  • İçerisinde kullanacağınız proteini kızartarak da ilave edebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!