ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ NİGİRİ SUSHİ

Nigiri Sushi

Nigiri Sushi

Sushi, Japon mutfağından dünyaya yayılan bir yemektir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen suşinin, birbirinden farklı çeşitleri vardır. Nigiri suşi, yosun tadından hoşlanmayanlar için ideal bir seçenektir. Nigiri yapımında somon, levrek, karides gibi deniz ürünleri tercih edilebilir. Balık filetonun için pirinç ile doldurulduktan sonra, sos eşliğinde servis edilmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nigiri suşi tarifine geçebiliriz

Alternatif olarak sashimi, sushi ve maki sushi tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nigiri Sushi Tarifi İçin malzemeler

  • Suşi pilavı
  • Taze balık
  • Wasabi
  • Soya sosu
  • Somon, levrek veya karides
  • Zencefil turşusu

Nigiri Sushi Nasıl Yapılır?

  • Suşi yapımında kullanacağınız balıkları mutfak tezgahına alın.
  • Bıçağı çaprak bir şekilde tutarak balıkları kesin. Ellerinizi hafifçe ıslatın.
  • Suşi pilavından bir miktar alın ve elinizle sıkarak şekil verin.
  • Dilimlediğiniz balıktan bir parça elinize alın. Pilavı balığın üzerine yerleştirin.
  • Balığı kenarlardan hafifçe bastırarak şekil verin.Tüm balıklara aynı işlemi uygulayın.
  • Nigiri suşiyi, wasabi, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin. Afiyet olsun.

Nigiri Suşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nigiri yapımında somon, karides ve ton balığı kullanabilirsiniz.
  • Nigiri yapımında dikkat edilecek en önemli husus balığın taze olmasıdır.
  • Pirinci balığa yerleştirmeden önce, balığın iç kısmına wasabi sos sürün. Bu sayede pilav daha kolay yapışacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!