ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ZENCEFİL TURŞUSU

Zencefil Turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefil Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 4 taze zencefil
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç sirkesi (ya da elma sirkesi)
  • 1 su bardağı toz şeker

Zencefil Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Zencefillerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir kaseye aralarına tuz serperek yerleştirin ve acı suyunun çıkması için birkaç saat bekletin.
  • Acı suyunu bırakan zencefilleri yıkayıp kurutun ve tekrar kavanoza yerleştirin.
  • Sirkeyi tencereye alıp ısıtın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Sıcak sirkeli şurubu zencefillerin üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!