ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ZENCEFİL TURŞUSU

Zencefil turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefil turşusu tarifi için malzemeler

  • 4 taze zencefil
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç sirkesi (ya da elma sirkesi)
  • 1 su bardağı toz şeker

Zencefil turşusu Nasıl Yapılır

Zencefillerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir kaseye aralarına tuz serperek yerleştirin ve acı suyunun çıkması için birkaç saat bekletin. Acı suyunu bırakan zencefilleri yıkayıp kurutun ve tekrar kavanoza yerleştirin. Sirkeyi tencereye alıp ısıtın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Sıcak sirkeli şurubu zencefillerin üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.