ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PELMENİ (RUS MUTFAĞI)

Pelmeni (Rus Mutfağı)

İtalya'da ravioli, Uzakdoğu mutfağında gyozo olaarak bilinen mantının Rus mutfağındaki karşılığı ise pelmenidir. Tatlı ve tuzlu olarak ikiye ayrılan pelmeni, tatlı olarak sunulacaksa meyveli sos ve şekerle birlikte hazırlanır. Tuzlusu ise sade, kıymalı veya peynirli çeşitleri ile sunuluyor. Kayseri mantısının mutfağımızdaki yeri farklı olsa da, Rus mutfağına özgü pelmeniyi de mutlaka denemenizi öneriyoruz. Malzemeler hazırsa, pelmeni nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak hingel mantı ve ricotta peynirli ravioli tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pelmeni (Rus Mutfağı) Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • 4.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 gr tereyağı
  • Kıyılmış dereotu
  • 4 yemek kaşığı ekşi krema

Pelmeni (Rus Mutfağı) Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin.
  • Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün.
  • Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin.
  • Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın.
  • Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin.
  • Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!