ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA MUTFAĞI & MEKSİKA YEMEKLERİ TAQUİTOS

Taquitos

Taquitos

Taquitos, tortilla, et ve peynir ile hazırlanan nefis bir yemektir. Kökeni Meksika mutfağına dayanan bu yemek, herhangi bir doldurulmuş etten de yapılabilir. İç harcı doldurulan ve rulo şeklinde sarılan tortillalar kızartma usulüyle pişirilir. İsteğe göre guacamole sosu eşliğinde de sunulabilir. Malzemeler hazırsa, Batuhan Bayır'dan nefis taquitos tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taquitos Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gr kaşar peyniri
  • Yufka

Sosu için:

  • Süzme yoğurt
  • Sumak

Taquitos Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiber eklenir.
  • Soğan rendelenir, suyu sıkılarak kıymaların karıştırıldığı kaba alınır.
  • Sarımsak ezilir, kaşar rendelenir ve karışıma ilave edilir.
  • Yoğurulur, sıkma torbasına alınarak ucu kesilir.
  • Yufkalar dikdörtgen şekilde kesilir ve uç noktasına kıyma sıkılarak yuvarlanır.
  • Yağ kızdırılır ve yufkalar kızartılır.
  • Yoğurt ve sumak karıştırılır.
  • Birlikte servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!