Fırında Tavuklu Enchilada

Fırında Tavuklu Enchilada
30 Mayıs 2025

Baharatlarla harmanlanmış yumuşacık tavuk, fasulye ve domatesle hazırlanan iç harcın tortilla ekmeğine sarılıp enfes bir enchilada sosuyla buluştuğu fırında tavuklu enchilada tarifi, Meksika mutfağını sofranıza getiriyor. Peynirin fırında eriyip kızarmasıyla lezzeti zirveye taşıyan bu fırında tavuklu enchilada tarifi, hem doyurucu hem de gösterişli bir ana yemek arayanlar için ideal. Peki; fırında tavuklu enchilada nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Etli Fasulyeli Enchilada tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında tavuklu enchilada kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında tavuklu enchilada 450 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Tavuklu Enchilada için

Malzemeler

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet fileto tavuk göğsü
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet chili biberi 
  • 2 adet domates 
  • 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi 
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 6-8 adet tortilla
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • Maydanoz (üzeri için)

Enchilada sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik 
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
Fırında Tavuklu Enchilada

Nasıl Yapılır

  1. Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Tavukları ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırarak sotelemeye başlayın.
  2. Tavuklar renk değiştirip beyazlamaya başladığında doğranmış soğan, sarımsak ve chili biberini ilave edin. Orta ateşte 4–5 dakika boyunca karıştırarak soteleyin.
  3. Ardından doğranmış domatesleri ve haşlanmış fasulyeyi ekleyin. Üzerine un ve toz kişnişi serpiştirin, birkaç dakika daha kavurarak harcın hafif koyulaşmasını sağlayın. Hazırladığınız iç harcı ocaktan alın.
  4. Ayrı bir küçük tencerede zeytinyağını ısıtın. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından domates salçası, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, kimyon ve kekiği ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek sürekli çırpın. Sos koyulaşınca ocaktan alın.
  5. Fırını 180 dereceye ısıtın. Her bir tortilla ekmeğinin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo yapın. Ruloları, uçları alta gelecek şekilde fırın kabına dizin. Üzerlerine hazırladığınız enchilada sosunu gezdirin ve bolca rendelenmiş cheddar peyniri serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20–25 dakika, peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan tavuklu enchiladaların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan sonra ince doğranmış taze soğan, doğranmış avokado veya birkaç dilim jalapeno biberi ile süsleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Guacamole ve nachos, sade yoğurt ya da ekşi krema (sour cream) bir kaşık olarak yanında çok yakışır.
  • Közlenmiş mısır veya baharatlı karışık yeşillik salatası da güzel eşlikçilerdir.
  • Soğuk ayran, lime aromalı soda ya da ev yapımı limonata ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Fırında da pişeceği için tavada sadece beyazlayana kadar pişirmeniz yeterli. Aksi halde tavuklar sertleşebilir.
  • Enchilada sosunun kıvamı akışkan ama yoğun olmalı. Çok sıvı kalırsa fırında rulolar hamurlaşabilir.
  • Dilerseniz tortilla ekmeklerini sarılmadan önce birkaç saniye mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Bu, kırılmalarını önler.
  • Cheddar dışında kaşar veya mozarella da kullanabilirsiniz. Karışık peynir de güzel bir aroma verir.
  • Rulo yaptıktan sonra üzerini streçleyip dondurabilirsiniz. Servis öncesi sos ve peynir ekleyerek fırına verebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo