Etli Fajita
Meksika mutfağıyla özdeşleşen fajita, ana yemek olarak sunulur. Bonfile, biber ve soğan ile hazırlanan bu yemek, tortilla ile birlikte ikram edilir. Orijinali dana etiyle yapılsa da, günümüzde tavuk ve karides ile yapılan çeşitleri de mevcuttur. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü fajita tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak taco ve tamale tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Etli Fajita Tarifi İçin malzemeler
- 150 gr ince dövülmüş bonfile
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 sivri biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kırmızı pul biber
Etli Fajita Nasıl Yapılır?
- Bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ettiğiniz bir kapta 30 dakika marine edin.
- Ayçiçeği yağını ısıttığınız tavada, piyazlık doğradığınız soğan, halka doğradığınız sivri biber, tuz ve karabiberi soteleyin.
- Üzerine bonfileleri ilave edip, her iki tarafını da pişirin.
- Süzme yoğurt, salata ve tortilla ile servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR