ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA MUTFAĞI & MEKSİKA YEMEKLERİ ETLİ FAJİTA

Etli Fajita

Etli Fajita

Meksika mutfağıyla özdeşleşen fajita, ana yemek olarak sunulur. Bonfile, biber ve soğan ile hazırlanan bu yemek, tortilla ile birlikte ikram edilir. Orijinali dana etiyle yapılsa da, günümüzde tavuk ve karides ile yapılan çeşitleri de mevcuttur. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü fajita tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak taco ve tamale tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Fajita Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr ince dövülmüş bonfile
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı pul biber

Etli Fajita Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ettiğiniz bir kapta 30 dakika marine edin.
  • Ayçiçeği yağını ısıttığınız tavada, piyazlık doğradığınız soğan, halka doğradığınız sivri biber, tuz ve karabiberi soteleyin.
  • Üzerine bonfileleri ilave edip, her iki tarafını da pişirin.
  • Süzme yoğurt, salata ve tortilla ile servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!