Aguachile

Aguachile
18 Temmuz 2022

Meksika mutfağında meşhur olan, genellikle levrek ile yapılan ceviche tarifinin bir farklı versiyonu denebilir. Taze karidesler, sebzelerin ve asidin dengeli uyumu ile damaklarda iz bırakan bir lezzet. Aguachile tarifi için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Meksika usulü burrito ve tavuk quesadilla tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Aguachile için

Malzemeler

  • 1 adet salatalık 
  • 1 adet avokado 
  • 1 adet kırmızı soğan 
  • 300 gr karides
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı 
  • 4 adet acı yeşil biber 
  • 280 ml taze sıkılmış lime suyu 
Aguachile

Nasıl Yapılır

  1. Lime suyu, tuz, kişniş yaprakları ve chili biberleri pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderdan geçirin. 
  2. Ayıklanmış karideslerin üzerine sos dökülerek 1-2 saat buzdolabında marine edilir. 
  3. Soğan yarım ay şeklinde dilimlenir. 
  4. Avokado ve salatalık dilimlere ayrılır. 
  5. Marinasyon bittikten sonra soğan, avokado ve salatalık eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo