Aguachile

Meksika mutfağında meşhur olan, genellikle levrek ile yapılan ceviche tarifinin bir farklı versiyonu denebilir. Taze karidesler, sebzelerin ve asidin dengeli uyumu ile damaklarda iz bırakan bir lezzet. Aguachile tarifi için hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Meksika usulü burrito ve tavuk quesadilla tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Aguachile Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet salatalık
- 1 adet avokado
- 1 adet kırmızı soğan
- 300 gr karides
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı
- 4 adet acı yeşil biber
- 280 ml taze sıkılmış lime suyu
Aguachile Nasıl Yapılır?
- Lime suyu, tuz, kişniş yaprakları ve chili biberleri pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderdan geçirin.
- Ayıklanmış karideslerin üzerine sos dökülerek 1-2 saat buzdolabında marine edilir.
- Soğan yarım ay şeklinde dilimlenir.
- Avokado ve salatalık dilimlere ayrılır.
- Marinasyon bittikten sonra soğan, avokado ve salatalık eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR