ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ CEVİCHE

Ceviche

Ceviche

Peru mutfağına özgü bir yemek olan ceviche, taze çiğ balıktan yapılır. Ana malzemeleri tatlı limon, balık eti, limon, acı biber ve soğandır. Ana yemek veya ordövr olarak sunulabilir. Latin Amerika eyaletleri, Kolombiya ve Meksika'da farklı varyasyonları bulunan ceviche genellikle levrek veya somondan yapılır. İçeriğinde çiğ deniz ürünleri barındıran bu yemek, karides ile zenginleştirilebilir. Peki, soğuk bir şekilde servis edilen ceviche nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ceviche tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak tereyağlı sarımsaklı karides güveç, midye dolma veya kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ceviche Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet levrek veya somon (derisi alınmış fileto)
  • 1 lime suyu
  • 1 limon suyu
  • 5-6 adet frenk soğanı
  • 1 chilli biberi
  • 1/2 kapya biber
  • 1/2 kırmızı biber
  • 1 adet avokado
  • 1 adet mango

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Ceviche Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fileto halinde alınan levrekleri küçük parçalara bölün.
  • Bir kasenin içerisine limon, lime suyu ve levrekleri alın.
  • Levreği limon suyu ile marine ettikten sonra üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Limon suyu ile pişen levreğin suyunu süzün.
  • Bu esnada mango, biber, soğan ve avokadoyu küp küp doğrayın.
  • Maydanoz ve frenk soğanını da ince ince kıydıktan sonra diğer malzemeler ile karıştırın.
  • Karışımın içerisine levrek, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek malzemeleri özdeşleşinceye kadar harmanlayın.
  • Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ceviche Tariifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ceviche yapımında levrek veya somon filetosu kullanabilirsiniz.
  • Balık eti limon suyu ve zeytinyağında piştikten sonra tuzlu suda ovalayarak durulayın.
  • Tarifte hem limon, hem de lime suyu kullanmaya özen gösterin.
  • Cevicheye yakışan dereotu ve taze soğanı da tarife ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Ceviche Kaç Kalori?

  • Ceviche tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu besini, ölçülü bir şekilde diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!