Pasta Con Cavolo

Makarna dendiğinde akla gelen İtalya'dan meşhur ve lezzetli bir tarif. Mantar, jambon ve lahana ile hazırlanan makarna hem sağlıklı hem de lezzetli. Malzemeleriniz hazırsa pasta con cavolo tarifinin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için balkabaklı makarna, salçalı makarna ve arabiata soslu makarna tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Pasta Con Cavolo Tarifi İçin malzemeler
- 375 gr penne makarna
- 1 adet soğan, ince doğranmış
- 227 gr mantar, dilimlenmiş
- 45 ml zeytinyağı
- 6 adet jambon
- 170 gr tavuk suyu
- 500 gr lahana, doğranmış
- 125 gr parmesan
- Tuz ve karabiber
Pasta Con Cavolo Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve makarnaları haşlayın. Haşlanan makarna suyundan bir bardak ayırın ve kalan suyu süzün.
- Bir tavaya yağ ekleyin, soğan ve mantarları ilave ederek kavurun. Jambonu ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Tavuk suyunu, tuz, karabiberi ve lahanayı ekleyin. Kaynama noktasına getirin. Lahana yumuşayana kadar pişirin.
- Makarna, makarna pişirme suyu ve peyniri ekleyerek karıştırın. Malzemeler birbiriyle iyice karıştırdıktan sonra servis edin.
- Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR