ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ PASTA CON CAVOLO

Pasta Con Cavolo

Pasta Con Cavolo

Makarna dendiğinde akla gelen İtalya'dan meşhur ve lezzetli bir tarif. Mantar, jambon ve lahana ile hazırlanan makarna hem sağlıklı hem de lezzetli. Malzemeleriniz hazırsa pasta con cavolo tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balkabaklı makarnasalçalı makarna ve arabiata soslu makarna tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pasta Con Cavolo Tarifi İçin malzemeler

  • 375 gr penne makarna 
  • 1 adet soğan, ince doğranmış 
  • 227 gr mantar, dilimlenmiş
  • 45 ml zeytinyağı 
  • 6 adet jambon
  • 170 gr tavuk suyu 
  • 500 gr lahana, doğranmış 
  • 125 gr parmesan
  • Tuz ve karabiber

Pasta Con Cavolo Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve makarnaları haşlayın. Haşlanan makarna suyundan bir bardak ayırın ve kalan suyu süzün. 
  • Bir tavaya yağ ekleyin, soğan ve mantarları ilave ederek kavurun. Jambonu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. 
  • Tavuk suyunu, tuz, karabiberi ve lahanayı ekleyin. Kaynama noktasına getirin. Lahana yumuşayana kadar pişirin. 
  • Makarna, makarna pişirme suyu ve peyniri ekleyerek karıştırın. Malzemeler birbiriyle iyice karıştırdıktan sonra servis edin. 
  • Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!