Malfatti

Malfatti
28 Şubat 2022

Malfatti, ana malzemesi ıspanak olan bir makarna türüdür. İtalya'da çok sevilen ve soslu olarak tüketilen bu lezzet için hazırsanız, malfatti tarifinin detayları aşağıda. 

İtalyan mutfağından arabiata soslu makarna ve fettucini alfredo tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malfatti için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 500 gr ıspanak 
  • 250 gr ricotta 
  • 50 gr ekmek kıtırı
  • 50 gr parmesan peyniri, rendelenmiş 
  • 2 adet yumurta, çırpılmış 
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un 

Yağı için:

  • 60 gr tereyağı 
  • 25 gr adaçayı 
Malfatti

Nasıl Yapılır

  1. Yağı bir tavaya alarak ısıtın, ısınan yağa ıspanakları ekleyerek kavurun ıspanakları soğumaya bırakın. 
  2. Soğuyan ıspanakların suyunu el yardımı ile iyice sıkın. Ispanakları doğrayın. 
  3. Doğranmış ıspanak, ricotta, ekmek kıtırı ve parmesanı bir kapta birleştirin. İrmik, yumurta ve baharatlar ekleyerek karıştırın.
  4. Bir tepsiye unu dökün ve kaşıkla karışımdan alarak unlu tepsiye dökün. Tepsiyi sallayarak şekil verin ve ıspanak toplarını ayrı bir kaba alın. 
  5. Fırını 150 derecede ısıtın. Bit tencerede tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız malfattileri suya ekleyerek haşlayın. Haşlananları fırına dayanıklı bir tepsiye koyun. 10 dakika fırına atın. 
  6. Tereyağını küçük bir tavada eriterek adaçaylarını ekleyin. Ada çayları gevrek olana kadar sık sık karıştırarak hafifçe kızartın.
  7. Adaçayı yağını malfatti'nin üzerine dökün, rendelenmiş parmesan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo