ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ MALFATTİ

Malfatti

Malfatti

Malfatti, ana malzemesi ıspanak olan bir makarna türüdür. İtalya'da çok sevilen ve soslu olarak tüketilen bu lezzet için hazırsanız, malfatti tarifinin detayları aşağıda. 

İtalyan mutfağından arabiata soslu makarna ve fettucini alfredo tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Malfatti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 500 gr ıspanak 
  • 250 gr ricotta 
  • 50 gr ekmek kıtırı
  • 50 gr parmesan peyniri, rendelenmiş 
  • 2 adet yumurta, çırpılmış 
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un 

Yağı için:

  • 60 gr tereyağı 
  • 25 gr adaçayı 

Malfatti Nasıl Yapılır?

  • Yağı bir tavaya alarak ısıtın, ısınan yağa ıspanakları ekleyerek kavurun ıspanakları soğumaya bırakın. 
  • Soğuyan ıspanakların suyunu el yardımı ile iyice sıkın. Ispanakları doğrayın. 
  • Doğranmış ıspanak, ricotta, ekmek kıtırı ve parmesanı bir kapta birleştirin. İrmik, yumurta ve baharatlar ekleyerek karıştırın.
  • Bir tepsiye unu dökün ve kaşıkla karışımdan alarak unlu tepsiye dökün. Tepsiyi sallayarak şekil verin ve ıspanak toplarını ayrı bir kaba alın. 
  • Fırını 150 derecede ısıtın. Bit tencerede tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız malfattileri suya ekleyerek haşlayın. Haşlananları fırına dayanıklı bir tepsiye koyun. 10 dakika fırına atın. 
  • Tereyağını küçük bir tavada eriterek adaçaylarını ekleyin. Ada çayları gevrek olana kadar sık sık karıştırarak hafifçe kızartın.
  • Adaçayı yağını malfatti'nin üzerine dökün, rendelenmiş parmesan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!