ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ CAPPELLETTİ

Cappelletti

Cappelletti

Cappeletti, İtalya'nın en meşhur yemeklerinden olan makarnanın içi dolgulu bir versiyonu. Ravioli ile benzerlik gösteren bu makarnanın tadı, damaklarınızda iz bırakacak. Cappeletti hamuru bazı bölgelerde kare, bazı bölgelerde ise dairesel olarak hazırlanır. Ayrıca ülkeden ülkeye iç harcında değişiklikler yapılabilir. Cappelletti tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Farklı mantı tarifleri arayanlar için, nefis pelmeni ve jiaozi tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cappelletti Tarifi İçin malzemeler

İç dolgusu için:

  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 adet tavuk göğsü 
  • 200 gr ricotta peyniri
  • 50 gr parmesan peyniri 
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 adet büyük yumurta sarısı
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1 tutam limon kabuğu rendesi, isteğe bağlı
  • Tuz ve karabiber 

Makarna için:

  • 280 gr un 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 tutam tuz

Cappelletti Nasıl Yapılır?

  • Bu tarife makarna hamuru yapımı ile başlayın. Makarna için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulmaya başlanır. Yoğurulan hamur kenarda dinlendirilir. 
  • İç harç için, tereyağını bir tencereye alın ve tavuğu soteleyin. Küçük parçalara bölerek soğutmaya bırakın. 
  • Tavuk, ricotta, parmesan, yumurta, yumurta sarısı, muskat rendesi, limon kabuğu rendesi, tuz ve limonu blenderdan geçerek macun haline getirin. 
  • Makarna hamurunu ikiye bölün ve sonrasında açın. Açılan hamurdan yuvarlaklar kesin ve içerilerine harç koyun. 
  • Önce yarım ay şeklinde kapayın ve iki ucunu birleştirin. 
  • Bir tencerede tuzlu su kaynatın, kaynayan suya makarnaları atarak 5 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!