ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER SADE SABLE KURABİYE

Sade Sable Kurabiye

Sade Sable Kurabiye

Fransa'nın hemen hemen her bölgesinde sable kurabiye yapılır. Temelinde tereyağı, yumurta ve undan oluşan klasik bir kurabiye hamuru kullanılır. Sable Fransızca'da ''kum'' demektir. Bu kurabiye, adını yapım aşamasında kurabiye hamurunun kum kıvamında olmasından alır. Klasik sade sable için malzemeleriniz hazırsa, tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif kurabiye lezzetleri için hurmalı Fas kurabiyesi, kallavi kurabiyesi ve çatlak ev kurabiyesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sade Sable Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 150 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 100 gr pudra şekeri
  • 250 gr un
  • 5 gr kabartma tozu 

Sade Sable Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpılır. 
  • Yumurta ve vanilin ilave edilir.
  • Un ve kabartma tozu eklenerek el ile yoğurulur. Kırılgan bir hamur olacaktır. 
  • Hamur yağlı kağıt arasında açılır ve dinlenmesi için dolaba koyulur. 
  • Yuvarlak kalıp yardımı ile kesilerek 170 derece fırında 12 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!