Gateau Basque

Adını Fransa'nın Basque kentinden alan gateau basque, iki tart hamuru arasında, lezzetli reçel dokusu ile damaklarda iz bırakıyor. Bask tart olarak da bilinen bu tatlı, farklı reçel çeşitleri ile doldurulabilir. Ayrıca alternatif olarak pastacı kreması ile doldurarak da yiyebilirsiniz. Bu leziz gateau basque tarifi için malzemeleriniz hazırsa detaylara geçebiliriz.
Fransız usulü meyveli volovan ve sade sable kurabiyesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Gateau Basque Tarifi İçin malzemeler
- 3 yumurta sarısı
- 100 gr şeker
- 100 gr tereyağı
- 50 gr toz badem
- 200 gr un
- 1 tutam tuz
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr şekerli vanilin
- Reçel
Gateau Basque Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarıları ile şeker karıştırılır.
- Tereyağı, vanilin, toz badem, kabartma tozu, un ve tuz eklenir, hamur kıvamına getirilir.
- Hazırlanan hamur dolapta dinlendirilir.
- Hamur iki parçaya bölünür. Açılan hamur yağlanmış tart kalıbına koyulur.
- Arasına reçel sürülür ve diğer hamur parçası üzerine kapatılır.
- Üst kısmına yumurta sarısı sürülerek çatalla çarpı işaret yapılır.
- 170 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR